Търговските сгради, които затвориха врати за седмици, за да се

...
Търговските сгради, които затвориха врати за седмици, за да се
Коментари Харесай

След Covid-19 ни застрашава легионерска болест

Търговските сгради, които затвориха врати за седмици, за да се спре разпространението на Covid-19, могат да допринесат за разпространение на друга белодробна инфекция - легионерската болест, съобщава БТА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 6229
Здравни експерти в САЩ призоваха търговските сгради предпазливо да отворят отново врати, за да се предотврати епидемия от тази бактериална инфекция, която в някои случаи е с летален изход.

Коронавирусната епидемия в Италия е започнала още през януари, показва проучване

Внезапното затваряне на училища, заводи, бизнес сгради и правителствени офиси на много места по света стана причина за спиране на консумацията на вода в тези сгради. Липсата на циркулация на хлорирана вода в тръбопроводите и относително постоянната температура под 60 градуса създават идеални условия за развитието на бактериите, които предизвикват легионерската болест - легионелозата.

Застоялата вода в тръбопроводите - подходяща среда за развитие на легионелите - бактериите, причиняващи легионелоза Тъй като редица търговски обекти обмислят възможността да отворят отново врати, за всеки от тях, който не е използвал пълния си капацитет в разстояние на повече от три седмици, рискът от разпространение на легионелоза, трябва да се има предвид. Ако е диагностицирана рано, болестта е свързана с по-малко здравни рискове, като успешно се лекува с антибиотици.

" Кой би искал да има сериозни здравни проблеми, след като е оцелял от Covid-19 “, пита риторично експертката Моли Сканлън от Аризона. „ Здравната ни система вече е под толкова голям стрес. Подобен риск има за училища, гимназии, фабрики, хотели, ресторанти, амбулаторни хирургични центрове ", предупреждава Сканлън.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 6229  Близо 7000 заявки за над 93 000 чиновници са подадени по мярката 60/40 Близо 7000 заявки за над 93 000 чиновници са подадени по мярката 60/40  Коронавирусната зараза в Италия е почнала още през януари, демонстрира изследване Коронавирусната зараза в Италия е почнала още през януари, демонстрира изследване  От неделя Израел анулира още ограничавания От неделя Израел анулира още ограничавания
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР