Трима от всеки петима родители не биха пуснали децата си

...
Трима от всеки петима родители не биха пуснали децата си
Коментари Харесай

Трима от всеки петима родители не биха пуснали децата си на училище

Трима от всеки петима родители не биха пуснали децата си на училище, двама ще им разрешат, ако бъдат отворени училищата и детските градини. Това сочи непредставително проучване на Асоциацията на родителите, оповестено от председателя на организацията Цветанка Брестничка.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 6529
Семействата да имат право да решат дали децата да посещават училище е едно от предложенията на Асоциацията на родителите по повод обсъжданите варианти за възстановяване на учебния процес.

Учениците се връщат в час само за български и математика?

,,Смятаме, че е много важно всяко семейство да има възможност да реши за собственото си дете дали то да участва в такава присъствена форма или да не участва, защото ситуациите в семействата са много различни: има семейства, в които има възрастни хора, хора с тежки хронични заболявания, самите деца може да са със заболявания, които са високорискови при зараза с коронавирус. Всяко семейство трябва да може да прецени, в зависимост от конкретната ситуация, дали детето да посещава тези присъствени часове``, обясни Цветанка Брестничка за ``Фокус``.

Тя предупреди, че ако връщането в училище на децата от 7 и 12 клас бъде само за седмица преди изпитите, организацията ще бъде трудна и сложна и е несъизмерима с ползите.

По думите ѝ всяко училище трябва също така да прецени дали е в състояние да организира присъствената форма, която да отговаря на изискванията за безопасност на учители и ученици.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 6529  14 акта в Търговищко за неносене на защитни маски 14 акта в Търговищко за неносене на защитни маски  COVID-19 сервира още една изненада COVID-19 сервира още една изненада  Лек против киселини бори COVID-19? Лек против киселини бори COVID-19?
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР