Създадената в Пловдив COVID болница, която засега е единствена в

...
Създадената в Пловдив COVID болница, която засега е единствена в
Коментари Харесай

COVID болница в Пловдив има сериозен недостиг на медицински екипи

Създадената в Пловдив Коронавирус болница, която засега е единствена в България, продължава да се окомплектова. На този етап там има сериозен недостиг на медицински екипи, съобщава БНР.

Очаква се днес в общинската болница " Свети Мина " да бъде доставен респиратор, осигурен от Министерството на здравеопазването. Вече са факт заплануваните 90 легла. Ръководството увери, че те са функционални. Военни дариха 100 комплекта чаршафи и 20 болнични легла. С решение на РЗИ в " Св. Мина " трябва да се разкрият още 60 легла, за да станат общо 150.

Най-сложно се оказва осигуряването на специалисти. Към лекарите и медицинските сестри от здравното заведение се очаква да се присъединят и екипи от частните болници " Уромед " и " Медикус Алфа ". Продължават разговорите с Община Пловдив за това как ще се обезпечи заплащането им.

Управителят на " Св. Мина " проф. Петър Петров съобщи, че вече са се включили и доброволци:

" Има петима доброволци, които са студенти от Медицинския университет. Част от тях са стажант-лекари, това са почти готови лекари ".

Готова е план-сметката, която да бъде предоставена на правителството за обезпечаване на цялото необходимо оборудване на болница " Св. Мина ", на партерния етаж - там се намира и медицински център 6, където се предвижда да заработи и една от т.нар. Коронавирус зони, обясни д-р Калин Калинов, директор на дирекция " Здравеопазване " към Община Пловдив.

Все още не са заработили Коронавирус зоните в ДКЦ-тата в града. Ремонтите, които се извършват на места и организацията на работа в тях ще отнеме поне още 10-ина дни.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 15179  Затварят детските градини в Свищов поради болни от COVID-19 Затварят детските градини в Свищов поради болни от COVID-19  Над 55 млн. са инфектираните с ковид по света, над 1,3 млн. са жертвите Над 55 млн. са инфектираните с ковид по света, над 1,3 млн. са жертвите  Учениците в област Пловдив се връщат поетапно в клас Учениците в област Пловдив се връщат поетапно в клас
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР