Строгите мерки на австрийското правителство, оповестени в пряко излъчване по

...
Строгите мерки на австрийското правителство, оповестени в пряко излъчване по
Коментари Харесай

Коледните базари във Виена - жертва на коронакризата

Строгите мерки на австрийското правителство, оповестени в пряко излъчване по телевизията от федералния канцлер Себастиан Курц, които днес ще бъдат одобрени от парламента и влизат в сила за периода от 3 до 30 ноември, имат широк отзвук в цялата страна, медиите разясняват подробностите, произтичащи от правителственото решение, предаде БТА.

В интервю по виенския телевизионен канал " Виена днес " кметът на австрийската столица Михаел Лудвиг заявява, че те правят невъзможно провеждането на предколедните базари. " Виена организира не един, а двадесет предколедни базари, на които се изнасят различни музикални и развлекателни програми, сега след като те няма да се състоят, правителството е призовано да окаже непосредствена помощ както на организаторите, така и на изпълнителите и на хората, наели щандове за продажба ", продължава Лудвиг.

Той подчертава, че въвеждането на строги мерки е необходимо, но същевременно изразява критика за това, че в подготовката му не са били включени шефовете на провинциите и социалните партньори. По-нататък в интервюто кметът на австрийската столица подчертава, че за него е особено важна подкрепата за фирмите, съпътстваща тези мерки. " Защото ограниченията ще окажат голямо въздействие върху икономиката на страната, върху трудовия пазар, върху сплотеността на хората. Затова е необходимо новите разпоредби да бъдат съпътствани със социални мерки ", продължава Лудвиг.

Така например трябва да е сигурно, че предприятия, които получават подкрепа от парите на данъкоплатците, нямат право да уволняват свои работници или служители.

ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 14230  Починал е бащата на Цвета Карарянчева Починал е бащата на Цвета Карарянчева  Лекар показа по какъв начин може да се избегне цялостно затваряне на страната Лекар показа по какъв начин може да се избегне цялостно затваряне на страната  Беларус затвори отчасти границите си за чужденци Беларус затвори отчасти границите си за чужденци
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР