Саудитска Арабия, САЩ, Франция, Канада, Германия и Великобритания разполагат с

...
Саудитска Арабия, САЩ, Франция, Канада, Германия и Великобритания разполагат с
Коментари Харесай

Hurriyet: В 6 страни вече са чули запис на убийството на Хашоги, саудитски разузнавач останал в шок от зверството

Саудитска Арабия, САЩ, Франция, Канада, Германия и Великобритания разполагат с аудиозапис с убийството на опозиционния саудитски журналист Джамал Хашоги. Това съобщи лично президентът Реджеп Ердоган.

„ Всички, които помолиха, са прослушали аудиозаписа с това убийство. Нашето разузнаване не е скрило нищо. Освен Саудитска Арабия, този запис е прослушан от САЩ, Франция, Канада, Германия и Великобритания. Съдържанието му е истинска трагедия. Дори офицер от разузнаването на Саудитска Арабия е останал в шок, след като го е чул. Както той каза, този човек (убиецът), може да е бил под въздействието на хероин. Само човек на хероин може да направи нещо подобно”, каза Ердоган пред турски журналисти на връщане от Париж, пише Hurriyet.

По думите му, „ Турция чака търпеливо” саудитската страна да хвърли светлина върху това престъпление, докато генералният прокурор на кралството Сауд ал Муаджиб, който бе на посещение в Турция, препятства разследването.

Ердоган отбелязва, че съпричастни към престъплението могат да бъдат открити сред 18-те високопоставени саудитски чиновници, които са били изпратени специално в Истанбул в деня на престъплението. „ Сред тези 18 души безспорно има престъпници. Кой още? Този, който е издал заповедта. Освен изпълнителя трябва да бъде установен и онзи, който е поръчал убийството”, казва още турският президент и добавя, че Турция ще продължи да следи делото и да пита Саудитска Арабия къде е тялото на Хашоги.

Превод: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР