Районната прокуратура в Бяла Слатина вече работи по инцидента, който

...
Районната прокуратура в Бяла Слатина вече работи по инцидента, който
Коментари Харесай

Прокурор обяви името на бизнесмена, прегазил с джипа си 11-годишната Сара и защо не е арестуван

Районната прокуратура в Бяла Слатина вече работи по инцидента, който разбуни Търнак след катастрофа от вторник вечерта, при която пострада тежко 11-годишната Сара.

„ Образувано е досъдебно производство, което е на 2 дни. Лицето, причинило катастрофата, не е задържано за 72 часа и няма да му бъде поискана такава мярка. В случа става дума за престъпление, извършено по непредпазливост. Съдебната практика в България е, че за този род престъпления не се иска най-тежката мярка „ Задържане под стража “, коментира пред „ Конкурент “ Методи Маринов, районен прокурор на Бяла Слатина.

Той напомни, че постонен арест се налага тогава, когато има данни извършителят на престъплението да се укрие. В случая държавните обвинители в Бяла Слатина са преценили, че това няма да се случи.

„ Срокът на разследване е 2 месеца. Ще направя всичко възможно в този срок разследването да приключи “, допълни още прокурор Маринов. Той потвърди и самоличността на извършителя на катастрофата – това е Веселин Ранков, на 59 години от София, който работи като директор „ Производство “ във Фармацевтични заводи „ Милве “ АД в село Търнак. Компанията, базирана в София, има склад в Търнак, където дава препитание на около 80 души.

Близките на прегазената Сара блокираха входа на белослатинското село Търнак в знак на протест срещу освобождаването от ареста на шофьора, преминал с джипа си върху 11-годишното момиче. Според материал на бТВ, в барикадата има и хора, и леки автомобили. Тя пречи на работниците от фармацевтичния склад в селото да стигнат до работните си места.

Според бащата Борис Борисов, лекарите от плевенската болница, където е била транспортирана дъщеря им, дават много малки шансове тя да оцелее. „ Очаквайте най-лошото. 20% е вероятността да оцелее “, това казали на родителите на Сара медиците, които втори ден се борят да спасят прегазеното дете. То е с черепно-мозъчна травма и тежка контузия на белия дроб.

Близките на Сара разпространиха видеоклип, в който са съветвани от полицаи пред РУ в Бяла Слатина да „ не раздухват случая “, защото „ медиите пишат глупости и пречат на разследването “.

Според непотвърдена от полицията информация, в джипа е имало не двама, а четирима души. Засега обаче никой не потвърждава кой е правил компания на Веселин Ранков и брат му Иван, както и дали не става дума за 2 жени, уточнява " Конкурент ".

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР