Разширява се обхватът на мярката 80/20 заради COVID кризата. Това

...
Разширява се обхватът на мярката 80/20 заради COVID кризата. Това
Коментари Харесай

Малко над 390 хил. пенсионери ще получат нова финансова помощ през април

Разширява се обхватът на мярката 80/20 заради Коронавирус кризата. Това обяви пред Нова телевизия социалният министър Деница Сачева  Деница Сачева Деница Сачева е родена на 2 ноември 1973 г. в гр. София. От 2017 г. до декември 2019 г. е.

В началото на април правителството ще обяви и новите сектори, които ще могат да кандидатстват за финансова подкрепа. До момента са включени хотели, ресторанти, транспорт и туризъм. А пенсионерите с най-ниски доходи също ще бъдат подпомогнати заради пандемията.

Вероятно още в края на март или началото на април ще можем да подпомогнем около 392 000 пенсионери с тези 120 лева за хранителни продукти. Така че една голяма група хора ще се чувства директно подкрепена. Това е освен онези 50 лева, обясни министърът.

Тя подчерта, че мярката ще важи за хора, които взимат пенсия от 300,01 лв. до 369 лв., колкото е линията на бедност.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 19395  Близо 30 хиляди дози от имунизацията на Близо 30 хиляди дози от имунизацията на " АстраЗенека " идват на следващия ден у нас  33-ма души у нас са инфектирани с английския вид на ковид 33-ма души у нас са инфектирани с английския вид на ковид  Директор на болница: Дано третата вълна на COVID-19 не е като първата и втората Директор на болница: Дано третата вълна на COVID-19 не е като първата и втората
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР