Премиерът на Сингапур Ли Сян Лун призова днес за свикването

...
Премиерът на Сингапур Ли Сян Лун призова днес за свикването
Коментари Харесай

Сингапур се готви за предсрочни избори въпреки коронавируса

Премиерът на Сингапур Ли Сян Лун призова днес за свикването на предсрочни парламентарни избори, като каза, че разпространението на новия коронавирус в азиатския град държава се е стабилизирало, предаде БТА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 9659
Няма гаранции, че заразата ще бъде ликвидирана до април догодина, когато изтича мандатът на сегашното правителство, аргументира искането си той.

Сингапур отмени повечето карантинни мерки, Южна Корея и Индия регистрираха нови случаи на коронавирус

Сингапурският парламент се е разпуснал, за да бъде открит пътят за предсрочни избори, които според националната изборна комисия може да се състоят на 10 юли.

Новината дойде четири дни след като в Сингапур бяха вдигнати повечето от противовирусните ограничения. Това изглежда е опит за почивка от мерките преди евентуално влошаване на положението.

Сингапурският премиер предупреди, че градът държава трябва да е готов за редуване на добри и лоши дни, тъй като в други страни вирусът е засилил отново разпространението си.

" Предстои дълга борба ", каза той в реч, предавана по телевизията.

Първоначално Сингапур бе хвален като пример за овладяване на разпространенето на коронавируса. Впоследствие броят на заразените сред 5,8-милионното население обаче надхвърли 42 000 - най-високия дял от населението сред страните в Азия. Повечето от случаите в Сингапур бяха регистрирани в общежития, обитавани от работници мигранти. По думите на сингапурския премиер броят на заразените в общежитията намалява, а извън тях се стабилизира.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 9659  Бившият началник на „ Пирогов “ за COVID-19: Искаме ли да уплашим обществото? Бившият началник на „ Пирогов “ за COVID-19: Искаме ли да уплашим обществото?  Разхлабват редица ограничения против COVID-19 в Англия от 4 юли Разхлабват редица ограничения против COVID-19 в Англия от 4 юли  Глобяват премиера Борисов за липса на маска в Рилския манастир Глобяват премиера Борисов за липса на маска в Рилския манастир
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР