Премиерът на Унгария Виктор Орбан обяви днес, че към края

...
Премиерът на Унгария Виктор Орбан обяви днес, че към края
Коментари Харесай

Виктор Орбан обеща да се откаже в края на май от извънредните си пълномощия

Премиерът на Унгария Виктор Орбан обяви днес, че към края на този месец ще се откаже от извънредните си пълномощия във връзка с коронавирусната пандемия, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 8049
" Готов съм да върна извънредната власт в края на май ", каза той в Белград след среща със сръбския президент Александър Вучич  Александър Вучич Александър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 г. в Белград..

Унгарското правителство може да се откаже към края на юни от извънредните си пълномощия

През март унгарският парламент даде на правителството на Орбан за неопределено време широки права за справяне с инфекцията. Получената възможност за кабинета да управлява с укази предизвика остри критики от опозицията в страната и от чужбина, като Орбан бе обвиняван, че използва кризата в общественото здраве, за да заграби повече власт. Оттогава правителството е издало над сто указа, някои от които бяха възприети като нарушения на защитата над личните данни, правата на работещите и прозрачността на администрацията.

Днес в Белград Орбан обяви, че страната му е постигнала " изключителен успех " в борбата със заразата и добави, че ще даде възможност на всички да се извинят за обвиненията към него. На съвместната пресконференция Вучич каза, че никога няма да каже лоша дума за Орбан и неговата политика, за да получи похвала и подкрепа от " левите либерални европейски кръгове и чуждестранните медии ".

Европейският парламент кани Виктор Орбан на дебат в Брюксел

Вучич, подобно на Орбан, бе критикуван от представители на ЕС, че пренебрегва парламента и че на практика управлява с декрети, след като неговото правителство наложи едни от най-строгите ограничителни мерки в Европа. Двамата лидери са се срещали най-малко три пъти през последните два месеца. Унгария с население от близо 10 милиона е съобщила за 3417 случая на зараза с коронавируса, от които 442 смъртни. Седеммилионна Сърбия има 10 437 заразени и 225 починали от COVID-19.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 8049  Чехия облекчава ограничаващия режим, позволява се събирането на до 300 души на едно място Чехия облекчава ограничаващия режим, позволява се събирането на до 300 души на едно място  Продължава тестването на контактни лица на болни от ковид в Хасково Продължава тестването на контактни лица на болни от ковид в Хасково  Близо 1500 души без здравни осигуровки са получили болнично лекуване на стойност 1 162 895 лева Близо 1500 души без здравни осигуровки са получили болнично лекуване на стойност 1 162 895 лева
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР