През юни КНСБ обявихме, че са нужни 12%-15% увеличение на

...
През юни КНСБ обявихме, че са нужни 12%-15% увеличение на
Коментари Харесай

Шефът на КНСБ разкри с колко точно трябва да се вдигнат заплатите

През юни КНСБ обявихме, че са нужни 12%-15% увеличение на заплатите. Искаме да има диференция - от увеличение между 7-8% за тези, които са на бюра, до 20% за хората, които работят на терен. Да не говоря за лекарите от Спешна помощ, в домовете и т. н. - средно тези 1,1 милиарда лева за доходи повече следващата година, според нас трябва да отидат повече за хората с по-ниските доходи и за най-натоварените, и по-малко към тези, които не са толкова натоварени. Това заяви пред Канал 3 президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Той отрече да са извивани ръцете на бизнеса за вдигането на максималния доход за осигуряване до 3000 лв. " Заявките ни за промяна на тавана за осигурителната схема не са от вчера. Когато потискаме максималния доход за осигуряване, потискаме и пенсиите. Проблемът е друг - има 60 000 миньори, металурзи, енергетици, които са си изработили пенсиите, които несправедливо са орязани в момента ", мотивира се Пламен Димитров.

" Плащат не само работодателите, а и работниците, това не е данък, а вноска, която отива в неговата пенсия. Трябва да правим разлика между данъци и осигуровки. КНСБ иска въвеждането на необлагаем минимум - това скоро ще стане, това е намаляване на данъците. Така че това е темата, по която трябва да говорим заедно и истински с управляващите и бизнеса. Останахме единствената държава с плосък данък ", добави президентът на КНСБ.

Той посочи, че с премиера и финансовия министър е постигната договорка да се отделят 43 милиона повече помощи за " тези 220 000 семейства, които получават такъв тип енергийни помощи. Това са въглища, дърва, парно - изчислено в киловати, още 150 киловата над досегашните. Това няма да ги направи богати, но ще направи възможно да си посрещнат разходите и да компенсират до голяма степен това, което ще им дойде като повишени цени на парно, въглища, ток.

Пламен Димитров разкри, че КНСБ започва скоро няколко кампании срещу сивия сектор в икономиката. " Първо срещу автомобилните сервизи, има много сива икономика там - части, и т. н. Другата е какво гориво зареждаме, какво се случва в дворове и т. н. трябва да се покаже на светло. В леката промишленост, където има редица проблеми, искаме да покажем на светло какво се случва там, кой за какво работи и какво получава. Румънските шивачки получават 30% повече от нашите шивачки, а защо е така, не е ясно ", каза Пламен Димитров.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР