Председателят на социалната комисия д-р Хасан Адемов от ДПС обяви,

...
Председателят на социалната комисия д-р Хасан Адемов от ДПС обяви,
Коментари Харесай

ДПС настоява за важна промяна, която да повиши всички пенсии още от 1 април 2019 г.!

Председателят на социалната комисия д-р Хасан Адемов от ДПС обяви, че движението сериозно обмисля да настоява преизчисляването на пенсиите да се състои не от 1 юли, а от 1 април заради поскъпването на живота.

" За да може всички пенсионери да получат подкрепа при увеличаването на цените от началото на тази година ", каза той в кулоарите на парламента. Адемов лансира още идеята за отпадането на максималния осигурителен доход. " Аз не разбирам защо изобщо не се повдига идеята да няма максимален осигурителен доход. Ако искаме да се осигуряваме върху реални доходи. Това е една от сериозните теми ", коментира депутатът от ДПС, цитиран от Канал 3.

В същото време, по думите му, решението от вчера за вдигането на максималната пенсия на 1200 лева не е от най-първостепенните задачи и не трябва да се вади пред скоби, преди да е ясно по какъв начин ще се преизчисляват всички пенсии. Освен другото, това засяга не повече от 65 хил. пенсионери.

" В години, в които предстоят два избора, управляващите са показали, че трудно вземат определени мерки, така че този ход от тяхна страна е по-скоро страхлив и предпазлив ход от тяхна страна, отколкото уместен ход ", разкритикува Адемов.

Той изрази недоумение и несъгласие с подхода такива важни решения за пенсиите да се вземат във формат без участието на социалния министър Бисер Петков, както и в отсъствието на работодателите.

" Сериозен ли е един такъв подход да се предлага в отсъствието на министъра на труда и социалната политика? Това е едно пренебрежение на министъра. Нямам нищо против споразуменията, стига те да бъдат коректни и осъществени по процедура. Процедурите не предполагат такива срещи, макар и в кабинета на министър-председателя, в тях да не участва основният играч, наречен социален министър ", негодува Хасан Адемов по повод обявното вчера в МС от финансовия министър Владислав Горанов след среща със синдикатите и вицепремиера Валери Симеонов в кабинета на Борисов.

Той разкритикува управляващите още и за това, че данъци и осигуровки не трябва да се променят по всяко време, а да са заложени още в предизборната програма. Другото е несериозно, отсече депутатът от ДПС.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР