Почти две седмици след повечето страни от ЕС Нидерландия започна

...
Почти две седмици след повечето страни от ЕС Нидерландия започна
Коментари Харесай

Две седмици по-късно: Нидерландия започна ваксинацията срещу коронавируса

Почти две седмици след повечето страни от ЕС Нидерландия започна днес програмата си за ваксинация срещу коронавируса. Начело в списъка са работещите в социалните домове и медиците от първа линия в болниците, предаде Асошиейтед прес.

Сана Елкадири, сестра в лечебно заведение за хора с деменция, стана първият човек в страната, инжектиран с ваксината на Пфайзер/Бионтех.

Правителството на страната бе остро критикувано за късния старт на имунизацията. Премиерът Марк Рюте каза по време на дебат в парламента вчера, че властите са били фокусирани върху подготовката за ваксиниране с лесната за използване ваксина, разработена от Оксфордския университет съвместно с фармацевтичната компания " АстраЗенека " (която обаче все още не е одобрена от регулаторния орган на ЕС), а не с тази на Пфайзер/Бионтех, която изисква съхранение при свръхниски температури.

Самият аз съм много разочарован, че закъсняваме с две седмици от останалите страни, заяви Рюте пред депутатите.

В момента Нидерландия се намира в средата на 5-седмична строга карантина, наложена след резкия скок на заразяванията. През последните дни се забелязва спад в броя на инфектираните, но вчера здравните власти казаха, че карантината все още не е дала очаквания ясен ефект за намаляване на заболеваемостта от COVID-19.

Близо 12 000 души в Нидерландия са починали досега по причини, свързани с COVID-19, макар че реалният брой е по-висок, защото не всички починали са били тествани, отбелязва БТА.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 17911  Председателят на сръбския парламент ще се имунизира първи с съветската ваксина Спутник V Председателят на сръбския парламент ще се имунизира първи с съветската ваксина Спутник V  Премиерът на Канада: Притеснен съм от бавното движение на имунизацията против COVID-19 Премиерът на Канада: Притеснен съм от бавното движение на имунизацията против COVID-19  Осветиха бойните флагове и знамената светини на Българската войска

Осветиха бойните флагове и знамената светини на Българската войска
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР