По-различен Великден посрещаме тази година - след дългия пост, вместо

...
По-различен Великден посрещаме тази година - след дългия пост, вместо
Коментари Харесай

Отец: Мястото на страха може да бъде заето от любовта на Бога

По-различен Великден посрещаме тази година - след дългия пост, вместо да празнуваме с близките си и да посетим празнична литургия, повечето ще останем вкъщи. Мерките за сигурност са засилени, а целта е опазване на здравето ни.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 5677
И все пак, Великден е празник на празниците, и дори без шумните трапези, неговите послания могат да достигнат до нас.

Въвежда се организация на движение в зоната около храм-паметника " Александър Невски "

Протойерей Илиян Алексиев, предстоятел на храм „ Рождество Богородично “ в кв. Лагера, съветва всички, които в момента са по домовете си и са притихнали във вътрешно безпокойство, да се доверят на Бога.

„ Ще припомня думите на самия Спасител. Тогава, когато всички са притеснени от това, че тялото му го няма – дали е откраднато, какво се е случило, той саам им се явява с думите: „ Не бойте се “. Те са толкова подходящи за тези дни “, заяви пред БНР протойерей Илиян Алексиев.

Трябва да пренебрегнем всякакви притеснения и да се потопим в него, да се оставим на Бога, апелира свещеникът.

„ Мястото на страха може да бъде заето от любовта на Бога. Това е призив към всекиго. Да намерим вътрешния покой и успокоим вътрешните си неразположения от тревога. След това да се отдадем на спокойствието, което ни дава вярата. Истински свободни сме по дух, разум и вяра ", каза той.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 5677  Във Във " Факултета " през днешния ден всичко е умерено  Бум на сигнали за нелоялни работодатели

Бум на сигнали за нелоялни работодатели  Пандемията се отразява на душeвността на децата

Пандемията се отразява на душeвността на децата
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР