По предложение на здравното министерство правителството на Литва отмени днес

...
По предложение на здравното министерство правителството на Литва отмени днес
Коментари Харесай

Литва отмени задължителното носене на предпазни маски на обществени места на открито

По предложение на здравното министерство правителството на Литва отмени днес изискването за носене на предпазни маски на обществени места на открито и одобри още мерки за смекчаване на карантината, въведена заради коронавируса, съобщава БТА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 7902
" Предвид благоприятните тенденции в епидемиологичната ситуация носенето на санитарни маски на обществени места на открито вече не е задължително, а препоръчително ", съобщи правителствената пресслужба.

Балтийските страни отвориха границите помежду си

Маските остават задължителни на закрити обществени места, а също на пазарите и другаде, където се събират много хора. След като досега на едно място не можеше да има повече от двама души, които не са от едно семейство, сега вече е разрешено да се събират до пет души.

Правителството разреши от 18 май да се възобнови изцяло работата на детските градини, от 25 май да се върнат в училище децата от началния курс, а от 30 май - останалите ученици.

От 18 май кафенета и ресторанти ще мога да обслужват посетители както на външни тераси, така и вътре в заведенията. На 16 март Литва въведе подлежаща на смекчаване национална карантина, която засега е в сила до 31 май.

Първият случай на коронавирус в страната беше регистриран на 28 февруари. Оттогава бяха установени 1505 случая на зараза и 54-ма починали, а 908 души се възстановиха от заболяването.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 7902  Ето кои са най-честите признаци на COVID-19 в Европа Ето кои са най-честите признаци на COVID-19 в Европа  Броят на жертвите на COVID-19 във Англия надвиши 33 хиляди Броят на жертвите на COVID-19 във Англия надвиши 33 хиляди  Ето по какъв начин ще може да пътуваме безвредно при COVID-19! Ето по какъв начин ще може да пътуваме безвредно при COVID-19!
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР