Получаваме сериозна подкрепа за представителното проучване, за което ви благодаря.

...
Получаваме сериозна подкрепа за представителното проучване, за което ви благодаря.
Коментари Харесай

800 пловдивчани и 200 лекари ще бъдат тествани за COVID-19 по метода ELISA

Получаваме сериозна подкрепа за представителното проучване, за което ви благодаря. Това обяви областният управител на Пловдив Дани Каназирева.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 8279
800 пловдивчани и 200 лекари ще бъдат тествани по метода ELISA. За последните два дни са направени 547 проби, нямаме нито една положителна в нашата област.

Към днешна дата, общият брой на пациентите с COVID-19, жители на пловдивска област, е 92. От тях в общините: Пловдив – 46, Карлово – 2, Кричим – 2, Хисар – 2, Родопи – 32, Стамболийски – 5, Калояново – 1, Перущица - 2.

Оздравелите пациенти са вече 36, а на домашно лечение са 44.

Не е редно да ни задължават да правим PCR тестовете за прием в болница, обявиха от МЗ

От 11 до 17 май, пробите, направени за Пловдив област за Ковид-19, са 1175. От тях има 10 са положителни, които вече са съобщени.

От всички потвърдени случаи до момента 16 са инфектираните медицински лица, от които 11 са напълно излекувани.

В Онкодиспансера изследването на персонала приключи. Взети са общо 105 проби, като от тях положителни са само две - на обявените вече лекар и медицинска сестра.

До момента в социалните домове в града и областта са изследвани 559 лица от персонала, няма положителни резултати. Остават да бъдат тествани близо 100 души от по-малките социални домове.

В Пловдив продължава и работата на терен на екипите, които набират участниците в представителното проучване за Ковид-19 по метода „ ELISA “. След дни ще бъдат готови и първите обобщения за броя на съгласилите се пловдивчани да се включат в проучването.

" Изненадващо за нас е, че засега получаваме над 60% подкрепа от гражданите, което е много повече от редица европейски страни. Това означава, че хората имат доверие на институциите, както на областно ниво, така и на национално - към Националния оперативен щаб и към мерките и политиката на правителството ", коментира още Каназирева.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 8279  Министерство на външните работи: Българските жители към този момент могат да пътуват пренос от България през Румъния без особено позволение Министерство на външните работи: Българските жители към този момент могат да пътуват пренос от България през Румъния без особено позволение  Спад в броя на новопостъпващите в лечебни заведения пациенти с COVID-19 във Франция Спад в броя на новопостъпващите в лечебни заведения пациенти с COVID-19 във Франция  Премиерът на Нова Зеландия предложи четиридневна работна седмица Премиерът на Нова Зеландия предложи четиридневна работна седмица
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР