Пловдивска болница вече прави антигенни тестове за коронавирус на всички

...
Пловдивска болница вече прави антигенни тестове за коронавирус на всички
Коментари Харесай

Пловдивската болница прави антигенни тестове на всички пациенти

Пловдивска болница вече прави антигенни тестове за коронавирус на всички пациенти, които постъпват в здравното заведение. По този начин заразените се изолират от останалите пациенти още преди да бъдат приети и не се допуска разпространение на вируса вътре в болницата. Медицинският персонал също е подготвен и знае в кои случаи обслужват хора с COVID-19.

В болницата взели решение за масовата употреба на антигенните тестове, след като се наложило да затворят цяло отделение заради заразени с коронавирус медици.

" Една спешна пациентка с тежък инфаркт зарази 14 човека от нашето кардиологично отделение, тогава взехме решение, че всеки един пациент, влизащ в болницата за лечение, ще му се прави, за наша сметка естествено, такъв антигенен тест ", каза Христо Христев - управител на МБАЛ „ Св. Каридат " -Пловдив.

Пациентите с положителни тестове се изолират в отделни стаи. Наблюдават се и ако състоянието им е стабилно се прехвърлят в Коронавирус отделението на болницата.

" Всяка седмица подлагаме и нашите екипи на такива тестове ", добави той.

Антигенните тестове са значително по-евтини от PCR, а са съизмерими по точност. Пробата се взима отново от носа, но резултатът излиза до 20 мин.


" Тестът е с изключително висока чувствителност и изключително висока специфичност, което означава, че няма кръстосана реактивност към други вируси, тъй като носът съдържа повече от 70 вида вируси ", каза Жулиен Ненков - МБАЛ „ Св. Каридат " -Пловдив.

При положителен резултат от болницата подават информация за пациента и към Регионалната здравна инспекция.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 14322  Висок е броят на умрелите от COVID-19, измежду тях и 21-годишна жена Висок е броят на умрелите от COVID-19, измежду тях и 21-годишна жена  Здравният министър ревизира има ли закъснение при лекуването на Коронавирус пациентите

Здравният министър ревизира има ли закъснение при лекуването на Коронавирус пациентите  Вирусът, причиняващ пандемията от COVID-19, ще бъде вписан в разпоредба за отбрана на работещите Вирусът, причиняващ пандемията от COVID-19, ще бъде вписан в разпоредба за отбрана на работещите
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР