Пандемията продължава да засяга Европа в изключително висока степен. Почти

...
Пандемията продължава да засяга Европа в изключително висока степен. Почти
Коментари Харесай

Доц. Кунчев: Системата се справя с пандемията

Пандемията продължава да засяга Европа в изключително висока степен. Почти всеки ден се поставят рекорди и по заболели, и по починали. Това каза на редовния брифинг за разпространението на коронавируса главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев  Ангел Кунчев Д-р Ангел Кунчев е роден в Симеоновград. Средното си образование е завършил в СОУ " Васил.

Всички области в България са в червено. Средната заболяемост достигна 518 на 100 000 България се намира на 14-то място по заболяемост от 30-те страни в Европа и на 7-мо място по средна смъртност. България като страна с най-меките мерки успява да задържи заболяемост и смъртност към средната в Европа. Тези показатели показват, че системата се справя, заяви доц. Кунчев.

14-дневната заболяемост и смъртност, за съжаление, продължава да върви стръмно нагоре. Втора седмица правим над 1000 теста на 100 000 население, което ни дава надежда, че данните са достоверни, посочи той.

Той подчерта, че специфичните препарати като имат място за лечение на коронавирус само когато лекарят реши. Трябва да е пределно ясно на гражданите, че закупуването на антибиотици е излишно и по никакъв начин няма да ги предпази, отбеляза главният държавен здравен инспектор.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 14837  НА ЖИВО: Проф. Ангелов за COVID-19: Няма да ви неистина, време е за обединяване! НА ЖИВО: Проф. Ангелов за COVID-19: Няма да ви неистина, време е за обединяване!  Гърция е на крачка от цялостното затваряне Гърция е на крачка от цялостното затваряне  Доц. Мангъров: Коронавирусът не е доста рисков, сами си сътворяваме компликации

Доц. Мангъров: Коронавирусът не е доста рисков, сами си сътворяваме компликации
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР