Около 1,7 милиарда души - или 22 процента от глобалното

...
Около 1,7 милиарда души - или 22 процента от глобалното
Коментари Харесай

Болести излагат един на петима души по света на повишен риск от тежка форма на COVID-19

Около 1,7 милиарда души - или 22 процента от глобалното население, рискуват да развият тежка форма на COVID-19 заради основни здравословни проблеми като затлъстяване и сърдечносъдови болести, съобщава БТА, позовавайки се на публикация в сп. " Лансет глоубъл хелт ".
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 9372
Новият коронавирус, отнел живота на над 430 000 души по света по време на първата пандемична вълна, влияе неблагоприятно върху пациенти със съпътстващи заболявания.

Според преброяване на Ройтерс починалите от COVID-19 във Великобритания са повече от официално съобщените

Експерти от лондонския Колеж по хигиена и тропическа медицина са анализирали глобален набор от данни за заболявания, включително диабет, белодробни болести и ХИВ, използвайки ги за да преценят колко хора са изложени на повишен риск от сериозна инфекция с COVID-19.

Изследователите са установили, че един на петима души имам поне един основен здравословен проблем, който го излага на повишена опасност. Въпреки че не всички от тях ще развият тежки симптоми на COVID-19, ако се заразят, изследователите отчитат, че около четири процента от глобалното население - близо 350 милиона души), вероятно ще се разболеят достатъчно сериозно, за да се наложи болнично лечение.

" Докато страните излизат от изолация, правителствата търсят начини да защитят най-уязвимите от вирус, който все още циркулира. Това може да включва препоръката към хора с основни заболявания да възприемат мерки за социално дистанциране, съобразени с нивото им на риск ", казва ръководителят на изследването Андрю Кларк.

В съответствие с други проучвания за риска от COVID-19, авторите на настоящото отбелязват, че за възрастните хора опасността да се разболеят сериозно е по-голяма. При по-малко от пет процента от хората под 20-годишна възраст се наблюдава поне един основен рисков фактор, излагащ ги на повишена опасност от тежка форма на Ковид-19, в сравнение с две трети от индивидите над 70 години.

В страните с по-младо население има по-малко хора с поне едно основно заболяване. Рисковете обаче варират в глобален мащаб, показва анализът. Малките островни държави като Фиджи и Мавриций, например, имат сред най-високите проценти на диабет - известен рисков фактор за COVID-19.

Страните с най-голямо разпространение на ХИВ/ СПИН като Лесото също трябва да бъдат бдителни, отбелязват авторите на изследването. В Европа над 30 процента от хората - или над 231 милиона от населението на континента, имат един или повече основни здравословни проблеми, показва проучването.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 9372  Външните министри на Русия и Иран разговаряха в Москва без маска на лицето Външните министри на Русия и Иран разговаряха в Москва без маска на лицето  Унгария анулира провокиралото дискусия изключително състояние Унгария анулира провокиралото дискусия изключително състояние  Медицинска сестра от Милано със слисващ роман за COVID-19. Лекарка от Медицинска сестра от Милано със слисващ роман за COVID-19. Лекарка от " Пирогов " я избавила
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР