Някои мерки за изолация, целящи да спрат разпространението на новия

...
Някои мерки за изолация, целящи да спрат разпространението на новия
Коментари Харесай

Португалия връща някои ограничения заради корнавируса в района на Лисабон

Някои мерки за изолация, целящи да спрат разпространението на новия коронавирус, ще бъдат възстановени от утре в района на португалската столица Лисабон, за да се избегнат огнищата на зараза. Това обяви португалският премиер Антониу Коща, цитиран от БТА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 9622
Сред тези мерки са забрана за събиране на повече от 10 души и затваряне на кафенетата и магазините след 20 ч.

Мадрид вече пуска туристи от ЕС и Великобритания

Сега е разрешено да се събират до 20 души. Според официалните данни, събрани от местни медии в периода 21 май - 21 юни има 9221 нови случая на зараза, от които 85 процента са в района на Лисабон и долината на река Тежу. Около половината са в общините на Лисабон, Синтра, Одивелас, Луриш и Амадора.

Португалия беше относително пощадена от пандемията благодарение на мерки за изолация, взети на относително начален етап. В страната има общо 39 392 случая на зараза и 1534 починали от Ковид-19. Излекуваните са над 25 000. След облекчаването на мерките за изолация, започнало през май в страната бяха регистрирани много незаконни партита, при условие че е разрешено събиране на до 20 души.

През уикенда полицията се намеси, за да сложи край на партита с над 20 души. На едно от тях на паркинг на ресторант край Лисабон имаше 1000 души. Откакто Португалия вдигна ограниченията за събиране на повече хора, с 90 процента нараснаха новите случаи на зараза при хората на възраст между 10 и 30 години. Парти в Алгарве преди три седмици, на което били около 100 души, приключи с 76 нови случая на зараза. А няколко европейски страни ограничиха влизането на хора от Португалия на тяхна територия.

Премиерът Коща казва, че страната тества повече хора в сравнение с други европейски страни, което води и до относително голям брой на потвърдени случаи на зараза.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:



Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 9622  Нови 23 умряли от COVID-19 в Италия за последното денонощие Нови 23 умряли от COVID-19 в Италия за последното денонощие  СЗО приканва за увеличение на световното произвеждане на дексаметазон СЗО приканва за увеличение на световното произвеждане на дексаметазон  Нова заповед на министър Ананиев за наложителните маски на публични места Нова заповед на министър Ананиев за наложителните маски на публични места
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР