Норвежката столица Осло затваря театри, кина, тренировъчни центрове и басейни,

...
Норвежката столица Осло затваря театри, кина, тренировъчни центрове и басейни,
Коментари Харесай

Осло спира социалния живот, за да се бори с разпространението на коронавируса

Норвежката столица Осло затваря театри, кина, тренировъчни центрове и басейни, за да овладее разпространението на коронавируса, съобщи градската управа. Баровете и ресторантите повече няма да могат да сервират алкохол, предаде Ройтерс.

" Правим социално затваряне на Осло ", заяви кметът Раймонд Йохансен на пресконференция. " Числата са ясни. Броят на случаите на заразяване расте. "

Новината беше съобщена ден след като министър-председателката Ерна Сулберг обяви нов кръг препоръки и ограничения; в това число на норвежците бе казано да избягват да пътуват в страната и да си стоят вкъщи колкото се може повече.

Към днешния ден случаите на Ковид-19 сред норвежкото население са 105,3 на 100 000 жители. По този начин Норвегия се нарежда сред първите три държави в Европа с най-ниска заболеваемост, другите две са Финландия и Естония, показват данните на Европейския център за превенция и контрол на заболяванията.

Зад тези показатели на Норвегия обаче се крият регионални несъответствия и норвежките власти са притеснени от обстановката в Осло и Берген, втория по големина град.

В Осло заболеваемостта е 192,5 на 100 000 жители, заяви местната власт. От всички изследвани за коронавируса хора 5,2 процента дават положителен резултат.

" Всеки четвърти не знае как се е заразил ", каза Роберт Стен, началник на здравните органи в града.

ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 14562  Лекар шашна Цветанка Ризова: Предаването ви може да смени името си на Лекар шашна Цветанка Ризова: Предаването ви може да смени името си на " Маска в маска "  Протести в Англия против цялостната карантина Протести в Англия против цялостната карантина  Община Ловеч възобнови Община Ловеч възобнови " Горещ телефон " заради пандемията
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР