Новоизбраният крайнодесен президент на Бразилия Жаир Болсонару обяви, че няма

...
Новоизбраният крайнодесен президент на Бразилия Жаир Болсонару обяви, че няма
Коментари Харесай

Новият президент на Бразилия заплаши да скъса отношенията с Куба

Новоизбраният крайнодесен президент на Бразилия Жаир Болсонару обяви, че няма смисъл да се поддържат дипломатически отношения с Куба, защото тя потъпква правата на човека и нямало бизнес, който да бъде правен с управлявания от комунистите остров, съобщава " Ройтерс ".

В интервю, публикувано в местен вестник, Болсонару критикува програмата " Повече лекари ", съгласно която 11 420 кубински лекари работят в бедни или затънтени краища на Бразилия.

Той заяви, че 75 процента от заплатите на лекарите са били изплащани от правителството на Куба и техните деца не са били допуснати да се присъединят към тях в Бразилия, цитирайки случая на лекар, чиито три малки деца е трябвало да останат в Куба.

" Това е просто мъчение за майката ", коментира Болсонару, добавяйки: " Можем ли да поддържаме дипломатически отношения със страна, която третира народа си по този начин? "

Болсонару заявил, че програмата, започната от бившия президент Дилма Русеф за осигуряване на медицинска помощ в райони, където бразилски лекари не искат да работят, би могла да продължи, но кубинските лекари ще трябва да получат пълното си заплащане и техните деца да бъдат с тях.

Болсонару, който беше избран през миналата седмица, ще встъпи в длъжност на 1 януари и обеща най-голямата промяна в бразилската външна политика от десетилетия насам.

Той ще се стреми към по-близки отношения със САЩ, като вчера потвърди, че планира да последва действията на американския президент Доналд Тръмп и да премести посолството на Бразилия в Израел от Тел Авив в Йерусалим.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР