На мода се връща стара уловка за кражба на автомобили,

...
На мода се връща стара уловка за кражба на автомобили,
Коментари Харесай

Полските автоапаши усвоиха подла схема от българските си колеги за кражба на коли от паркингите на молове!

На мода се връща стара уловка за кражба на автомобили, която е била популярна през 2011 г., предупреждава полското издание Wp.moto, цитирано от факти.бг. За щастие на метода може да се противодейства лесно.
Схемата, за която БЛИЦ писа още преди месец, е проста, но ефективна. Водачът сяда в колата и при потегляне чува странно чегъртане, което чийто източник най-често е някое от задните колела. Шофьорът слиза, за да провери дали всичко е наред, но обикновено не гаси двигателя, а криещият се наблизо крадец използва момента и се мята вътре, след което отпрашва или задига каквото може от купето.

Автоапашите удрят с нова нагла схема
Звукът идва от обикновена пластмасова бутилка, поставена между гумата и подкалника така, че да не се вижда веднага. Такива кражби по правило стават в паркингите на търговски центрове, където крадците могат да следят жертвите си необезпокоявано. Престъпниците знаят разположението на охранителните камери, използват техните " слепи " зони и старателно крият лицето си с качулка или шал.

Вижте най-удивителния съветски тунинг на ГАЗ-21 Волга (СНИМКИ)
Защитата от старата-нова схема е елементарна - просто ключовете не бива да се оставят на таблото. Това важи с двойна сила за собствениците на модерни автомобили със системи за безключов достъп. През зимата много такива водачи държат дистанционното в джобовете на връхни дрехи, които мятат на задната седалка
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР