Надявам се до края на годината дерогацията за ТЕЦ Марица

...
Надявам се до края на годината дерогацията за ТЕЦ Марица
Коментари Харесай

Теменужка Петкова с важно обещание към протестиращите, свързано с ТЕЦ "Марица изток 2"

" Надявам се до края на годината дерогацията за ТЕЦ " Марица изток 2 " ЕАД да бъде факт. Правителството стои твърдо зад българските енергетици и полага всички усилия за осигуряване на безпроблемна работа на комплекса " Марица изток ". Това е казала министърът на енергетиката Теменужка Петкова, цитирана от пресцентъра на ведомството, пред енергетици от КТ " Подкрепа ", които протестираха в София в защита на работните си места.
Министър Петкова е уверила протестиращите, че никой не би си позволил да посегне на въглищните централи, които осигуряват 46 на сто от електроенергията в страната, а през зимата този процент достига до 60. По думите на енергийния министър българската електроенергетика разчита на въглищните централи за нормалното си функциониране.
Тя е запознала присъстващите и с позицията на правителството за предстоящия форум в Катовице, Полша, свързан с климатичните промени. България категорично не подкрепя по-амбициозни цели, свързани с въглеродните емисии, гласи официалната позиция, одобрена от Министерския съвет, се припомня в съобщението.
Енергийният министър е информирала присъстващите още, че една четвърт от необходимите квоти за работата на ТЕЦ " Марица изток 2 " ЕАД вече са купени, а до 21 декември ще бъдат осигурени и останалите.

OЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР