Надвишената свръхсмъртност продължава да e на изключително високи нива, но

...
Надвишената свръхсмъртност продължава да e на изключително високи нива, но
Коментари Харесай

Петър Велков: Надвишената свръхсмъртност продължава да e на изключително високи нива

Надвишената свръхсмъртност продължава да e на изключително високи нива, но все пак имаме спад с около 8% спрямо предната седмица (колкото е и спадът в Ковид смъртността). Над 2 пъти повече хора умират в момента отколкото за последните средно 5 години. Това анализира математикът Петър Велков.

" Имаме 97% увеличение в смъртността - 2110 човека повече починали през 50 седмица (7-13.12) отколкото средно за последните години. (4276 смъртни случая при 2166 средно за последните 5) ", уточнява той.

" Хората продължават да си умират от всякакви заболявания (тях НСИ си ги отчитат, показателят обхваща цялата обща смъртност, те са си в тези обичайно около 2000 случая), а към тях се добавят още над 2200 души, които са починали заради пандемията (като официално една сериозна бройка дори не са отчетени като починали от Covid-19) ", подчертава Велков, който е и експерт по управление на кризи.

Данните, които той коментира, са за 50-та седмица, като НСИ отчита с почти две седмици закъснение. Т.е. все още предходна седмица (51-ва) с 925 починали от Ковид (3% увеличение спрямо предната) все още не е влязла, а за настоящата (52) най-вероятно данните ще са сходни с малък спад.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 17194  " Бионтех " може бързо да създаде ваксина против разновидността на COVID-19  Случаите на ковид в Истанбул са намалели с 40% предходната седмица Случаите на ковид в Истанбул са намалели с 40% предходната седмица  Коронавирус е открит в чилийска антарктическа база Коронавирус е открит в чилийска антарктическа база
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР