Мисля, че първата среща, която мога да проведа, е в

...
Мисля, че първата среща, която мога да проведа, е в
Коментари Харесай

Каракачанов обяви кога ще е първата среща с американците за F-16

Мисля, че първата среща, която мога да проведа, е в началото на другия месец в Брюксел с изпълняващия длъжността секретар на отбраната. На 14 февруари, когато е срещата на министрите в НАТО. Това съобщи министърът на отбраната Красимир Каракачанов пред журналисти в парламента, след като Народното събрание възложи на правителството да преговаря със САЩ за покупката на F-16.

От думите му стана ясно още, че дотогава комуникацията ще се води на ниво експерти.

„ Срокове за провеждане на преговорите със САЩ не са упоменати. Специалистите казват 4 месеца “, добави той.

Военният министър отново увери, че върху страната ни не е оказван никакъв натиск за избора. „ На срещата с американския помощник държавен секретар казах съображенията ни. Ако стигнем до F-16, цените са това, което ни притеснява. Още преди година и половина на тогавашния американски военен министър Матис и на посланика съм казал, че докато съм министър на отбраната, подпис под стар F-16 няма да сложа. Едва ли някой друг български политик си е позволявал такъв начин на говорене “, каза още Каракачанов.

По думите му оттук нататък предстои да се изяснят срокове на доставка, обслужване по време на жизнения цикъл, доставка на резервни части и още много въпроси.

На въпрос трябвало ли е президентът Румен Радев да присъства на гласуването, Красимир Каракачанов отговори: „ Президентът по Конституция има право да се появи в Народното събрание, когато пожелае. Защо трябва изключително да дойде днес или вчера. Ако е бил в България и е имал желание, е можел да дойде “.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР