Мексико регистрира 450 нови случая на зараза с коронавируса и

...
Мексико регистрира 450 нови случая на зараза с коронавируса и
Коментари Харесай

Мексико удължава до 30 май ограниченията в най-засегнатите от COVID-19 зони

Мексико регистрира 450 нови случая на зараза с коронавируса и още 37 смъртни случая на заразени за последното денонощие, предаде Ройтерс.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 5669
Така общият брой на починалите възлиза на 486, а на заразените - 6297.

Според заместник-министъра на здравеопазването Уго Лопес-Гател заразените може да са десетки хиляди, но много от тях нямат симптоми или не са диагностицирани.

Мексико обяви удължаване с месец - до 30 май - на преустановяването на учебните занятия и на несъществените дейности в най-засегнатите от епидемията зони, предаде Франс прес. В зоните, в които заразата е по-малка или е почти нулева, мерките ще бъдат удължени до 17 май. Първоначално се предвиждаше ограничителните мерки да приключат на 30 април.

В друга северноамериканска страна - Канада, властите съобщиха за рекордните 1,7 хиляди новозаразени за едно денонощие, предаде ТАСС.

Така общият брой нарасна на 30 092. Починали са 1193 заразени. Излекували са се 9,7 хиляди заразени. Зараза има в 12 от 13-те канадски провинции. Най-много случаи на зараза има в Квебек (15 857), допълва БТА.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 5669  Как пандемията се отразява върху душeвността ни Как пандемията се отразява върху душeвността ни  Хасан Адемов описа за COVID-19 от първо лице

Хасан Адемов описа за COVID-19 от първо лице  Три нови жертви на COVID-19 у нас, двама пациенти 34 дни се борят с вируса

Три нови жертви на COVID-19 у нас, двама пациенти 34 дни се борят с вируса
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР