Мексиканска лекарка беше хоспитализирана в интензивно отделение, след като й

...
Мексиканска лекарка беше хоспитализирана в интензивно отделение, след като й
Коментари Харесай

Мексиканска лекарка беше хоспитализирана, след като ѝ беше поставена ваксината на Пфайзер

Мексиканска лекарка беше хоспитализирана в интензивно отделение, след като й беше поставена ваксината срещу коронавирус на американската компания " Пфайзер " и германската " Бионтех ", съобщи мексиканското министерство на здравеопазването, цитирано от ТАСС.

" Трийсет и две годишната лекарка, която е получила ваксината срещу " COVID-19 на " Пфайзер " / " Бионтех ", се намира в болница в отделение за интензивна терапия, след като при нея са започнали да се наблюдават кожен обрив, конвулсии, мускулна слабост и затруднено дишане 30 минути след поставянето (на ваксината) ", се казва в съобщението.

Състоянието на жената се оценява като стабилно и тя е с поставена предварителна диагноза " енцефаломиелит ". " Министерството на здравеопазването съобщава, че вече е започнало да проучва случая, за да изясни причината за състоянието на лекарката ", се отбелязва в съобщението. По данни на ведомството преди това на медицинската работничка е била открита алергия към триметоприм.

Ваксинацията на медицинския персонал в Мексико започна на 24 декември. За целта се използва препаратът на " Пфайзер " и " Бионтех ", който преди това в спешен порядък беше одобрен от мексиканската Федерална комисия за защита от санитарни рискове, допълва БТА.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 17703  В Съединени американски щати са сложени към 4,2 милиона ваксини против ковид В Съединени американски щати са сложени към 4,2 милиона ваксини против ковид  Нидерландските управляващи ще стартират допустимо най-скоро да имунизират здравните служащи против COVID-19 Нидерландските управляващи ще стартират допустимо най-скоро да имунизират здравните служащи против COVID-19  340 новозаразени с ковид у нас и още 40 умряли 340 новозаразени с ковид у нас и още 40 умряли
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР