Медицинска сестра от Калифорния беше изписана от болница след 8-месечен

...
Медицинска сестра от Калифорния беше изписана от болница след 8-месечен
Коментари Харесай

Американка беше изписана от болница след 8-месечен престой заради COVID-19

Медицинска сестра от Калифорния беше изписана от болница след 8-месечен престой заради Ковид-19, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА.

Мерлин Памбуан била приета с Ковид-19 в същото интензивно отделение, където работи в медицинския център " Сейнт Мери " в Лонг бийч. Тя била седирана и включена на апаратно дишане.

Лекарите по-късно й разказали, че няколко пъти е била близо до смъртта. Състоянието й било толкова тежко, че те обсъдили със семейството й варианти за края на живота й. Когато дошла в съзнание, вече дишайки самостоятелно, била твърде слаба, за да стои на крака.

След седмици болезнена терапия, за да възстанови подвижността си, тя отпразнувала 66-ия си рожден ден в болницата в края на октомври. Накрая тази седмица била изписана под аплодисментите на колегите, наредили се да я изпратят.

" Това е вторият ми живот " - каза Памбуан от болничната си стая преди да си тръгне, придружавана от съпруга си Даниъл и дъщеря им Шантел.

Изписването й е победа и за вече изтощения от пандемията болничен персонал.

" За това живеем... да видим пациентите да се приберат в добро състояние у дома " - каза д-р Магед Таниос от болницата.

Честите контакти на медицинските работници на първа линия с болни от Ковид-19 ги поставя в по-висок риск от зараза. Затова и те са с приоритет за имунизация.

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 17255  Белгийското градче, където се създава първата в Европейски Съюз ваксина против коронавирус, чака да избави света Белгийското градче, където се създава първата в Европейски Съюз ваксина против коронавирус, чака да избави света  Взрив от болни от COVID-19 в Дома за остарели хора в Добрич Взрив от болни от COVID-19 в Дома за остарели хора в Добрич  Чехия внезапно стяга рестриктивните мерки, свързани с COVID-19 Чехия внезапно стяга рестриктивните мерки, свързани с COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР