Мащабна акция за пътна безопасност е включена в програмата на

...
Мащабна акция за пътна безопасност е включена в програмата на
Коментари Харесай

Улеснения за шофьорите на изложението „Ауто сити Пловдив“

Мащабна акция за пътна безопасност е включена в програмата на „ Ауто сити Пловдив 2018 “, част от Международния технически панаир, който ще се проведе от 24 до 29 септември. За първи път се осъществява съвместна кампания „ Отговорни на пътя “, в която партньори са Областната дирекция на МВР в Пловдив – сектор „ Пътна полиция “, Областната администрация и организаторите на изложението: Международен панаир Пловдив и „ Експо тийм “.

Важна част от акцията са разясненията за овладяване на аграсивността, причина за стотици катастрофи и инциденти, предизвикали протести на хората в много градове през последните седмици. Ще се акцентира върху подобряването на отношенията между участниците в движението, като начин за повишаване на спокойствието и сигурността по пътищата. На информационен щанд служители на Пътна полиция ще дават консултации за процедурите и необходимите документи за регистрация при закупуване на нов автомобил. Още едно улеснение е предвидено за онези, които направят или договорят покупка по време на изложението. На място ще бъде окомплектован целият пакет документи, с който да отидат в Пътна полиция-Пловдив, и там ще бъдат обслужени приоритетно. Това е част от националната инициатива за насърчаване на подмяната на стария автопарк с нови возила, които са по-безопасни и по-екологични.

С улесненията за собствениците на нови, по-сигурни коли и с превантивните действия за намаляване на конфликтите сектор „ Пътна полиция “ на Областната дирекция на МВР в Пловдив утвърждава нов подход в усилията, които полага за намаляване на пътния травматизъм. В кампанията „ Отговорни на пътя “ експерти ще предоставят полезна информация и съвети за безопасно шофиране. Само през миналата година у нас са станали 6888 тежки катастрофи, при които е отнет животът на 682 души и са ранени 8680. България е на второ место, след Румъния, в черната класация на Европейската комисия за брой на загинали на пътя, като двете държави имат най-много смъртни случаи – 80 на един милион жители.

В акцията се включва и известният рали пилот Илия Царски, който идва с един от своите състезателни автомобили. Ще участват също представители на Българския червен кръст. Очаква се кампанията да привлече вниманието на голяма част от посетителите на „ Ауто сити Пловдив “, чийто брой ще нахвърли 30 000 заради интересните експонати. Атрактивна визия на изложбата пресъздава градската среда с улици, маркировка и пътни знаци. Там ще бъдат демонстрирани леки коли, автобуси и други превозни средства от известни марки, резервни части, гаражно и сервизно оборудване. Ще има и тестдрайв зона. Изложителите ще предлагат изгодни отстъпки с цел да се улесни закупуването на нови возила. Един от гостите ще спечели като награда автомобил по избор измежду 7 модела.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР