Критично положение и с болничната помощ в МБАЛ Попово. Общинската

...
Критично положение и с болничната помощ в МБАЛ Попово. Общинската
Коментари Харесай

Критично положение и с болницата в Попово

Критично положение и с болничната помощ в МБАЛ Попово. Общинската болница е с препълнени отделения, а случаите на пациенти с COVID-19 също се увеличават.

Това наложи от лечебното заведение да поискат нови 10 легла. Оказва се обаче, че може да има проблем с разкриването на допълнителни места в отделението за борба с инфекцията.

„ Отделението разполага с 19 легла, но към този момент за лечение са приети на лечение са 25 болни “, казва лекуващият лекар д-р Колева.

Тя добавя, че колегите й се справят много трудно. Двама от тях и четири медицински сестри вече са положителни за заразата. Те са в добро състояние и не се изисква стационарно лечение в болницата. „ Смятана на отделения и преобразуването на екипи променя и затруднява начина на работа. Надяваме се, че всичко ще се нареди “, казва д-р Колева.

„ Търсим лекари за различни специалности. Търсим и медицински сестри. Имаме няколко уговорки с медици, но в системата на здравеопазването е много трудно. Лекарите са застаряващи и не можем да намерим начин да задържим младите специалисти в нашия град “, обясни управителят на МБАЛ Попово – Йовчо Яков.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 14126  Ето какви ограничавания ще има и в Хасково поради ковид Ето какви ограничавания ще има и в Хасково поради ковид  Държавите от Европейски Съюз ще получат ваксини против COVID-19 по едно и също време Държавите от Европейски Съюз ще получат ваксини против COVID-19 по едно и също време  Гръцкото държавно управление ще показа едномесечен проект за битка с втората вълна Гръцкото държавно управление ще показа едномесечен проект за битка с втората вълна
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР