Кметът на врачанското село Бъркачево Георги Георгиев хвърли оставка и

...
Кметът на врачанското село Бъркачево Георги Георгиев хвърли оставка и
Коментари Харесай

Кмет от Северозапада хвърли оставка, подкара ТИР и вече печели 5 пъти повече!

Кметът на врачанското село Бъркачево Георги Георгиев хвърли оставка и подкара ТИР. Общинската избирателна комисия в Бяла Слатина прекрати пълномощията му, но частични избори в селото няма да се провеждат, пише " Телеграф ".

Според закона това е възможно, тъй като до редовния вот остава по-малко от година, пише в становището на комисията.

От своя страна общинският съвет в Бяла Слатина също се е съобразил с оставката и се е възползвал от правото си да назначи заместник на Георгиев. Така на овакантения от него стол сяда съпругата му Благовеста Борисова, която е била касиерка в белослатинска кабелна телевизия. Тя ще остане на поста до местните избори догодина.

А вече бившия управник, който не довърши втория си мандат, споделя, че само за месец, откакто е на новата работа, е изкарал пет кметски заплати. Съселяни на Георгиев обаче твърдят, че той върти геврека от началото на лятото и така си докарвал пари както от кметуването, така и от шофьорлъка.

Хората под сурдинка шушукат, че доскорошният им кмет има страст към комара и е натрупал солидни дългове. Не смогвал навреме да ги връща и се налагало спешно да се издължи на кредиторите си. Местните смятат, че борчовете му от хазарта са към 50 бона.

Ексуправникът обаче отрича това да е причината да смени попрището си. По думите му мотивите му пак са финансови, но става дума за това, че кметската му заплата не стига да посрещне големите си харчове следващата година, когато синът му ще е абитуриент. Той иска да се подготви както трябва за голямото събитие и да даде приличен старт в живота на наследника си.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР