Китай е намалил данъчното бреме и вноските за социално осигуряване

...
Китай е намалил данъчното бреме и вноските за социално осигуряване
Коментари Харесай

Китай е намалил данъците на компаниите с общо $ 105 млрд. през първото тримесечие

Китай е намалил данъчното бреме и вноските за социално осигуряване на компаниите с общо 742,8 млрд. юана (около 105 млрд. долара) през първото тримесечие на годината, съобщи днес говорителят на главното данъчно управление Цай Цзили, цитиран от ТАСС.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 6650
Очаква се през второто тримесечие темповете на намаляване на данъчната тежест в китайската икономика леко да се забавят. " На фона на подобряването на епидемиологичната ситуация се очаква възобновяването на темповете на производството ", допълни Цай.

Данъчните постъпления в хазната през първите три месеца на годината са се равнявали на 3,48 трлн. юана (около 492,2 млрд. долара), което е понижение с 16,4 процента спрямо същия период на миналата година.

По време на епидемията от коронавирус китайските власти предприеха мерки в подкрепа на пострадалите компании. Данъчни задължения на много фирми бяха отменени или намалени.

Към края на миналата година Китай е намалил данъчната тежест с над 2 трлн. юана (около 282 млрд. долара).

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 6650  Българска академия на науките потвърди какво е в основата на затрудненията от COVID-19 Българска академия на науките потвърди какво е в основата на затрудненията от COVID-19  Трифонов с нов шокиращ пост: Премиерът ни води към съсипия, щабът е неправилен Трифонов с нов шокиращ пост: Премиерът ни води към съсипия, щабът е неправилен  Любомир Стефанов: Говорят ни за ковид в мъгливост с галактически размери

Любомир Стефанов: Говорят ни за ковид в мъгливост с галактически размери
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР