Испания съобщи днес, че общият брой на смъртните случаи от

...
Испания съобщи днес, че общият брой на смъртните случаи от
Коментари Харесай

Испания официално: Над 28 000 са жертвите на коронавируса у нас

Испания съобщи днес, че общият брой на смъртните случаи от коронавирус е 28 313, предаде Ройтерс, като се позова на здравните власти. Данните за жертвите на Ковид-19 в Испания не бяха осъвременявани от 7 юни, когато беше съобщено, че техният брой е 27 136.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 9525
" Бройката възлиза на 28 313 ", каза директорът на координационния център за извънредни ситуации в здравеопазването към здравното министерство Фернандо Симон. Общият брой на заразените е над 245 000.

Испания очаква скорошно решение в преговорите си с Великобритания за това дали да бъде установен коридор за пътуване, за да се улесни туризмът и да се избегне налагането на карантина на пътуващите, заяви източник от испанското външно министерство, цитиран от Ройтерс. Той не каза дали очаква споразумение.

40 нови заразени с коронавируса и нито един починал в Испания за денонощие

" Испания има желание да бъде отворена към Великобритания, преговаряме с тях за тяхната карантина. В позиция сме да отворим (нашите граници за британски туристи) без карантина ", каза източникът, който очаква решение, преди Испания да отвори в неделя своите граници за туристи от повечето европейски страни, включително Великобритания.

След множество промени през последните седмици за това кога и как да отвори своите граници за чуждестранни туристи, Испания заяви във вторник, че обмисля да налага карантина на пътуващите британци в отговор на подобна политика, обявена от Великобритания.

Британците съставляват над една пета от близо 80-те милиона туристи, които Испания приема всяка година. Мадрид каза, че ще преговаря с Лондон в опит да бъде избегната подобна карантина от двете страни.

Великобритания и Испания са сред най-тежко засегнатите страни от пандемията. И двете облекчават ограниченията, включително затварянето на границите.

В. " Дейли телеграф " съобщи вчера, че се очаква британският министър-председател Борис Джонсън да обяви на 29 юни, че са постигнати договорености за въздушни мостове с малък брой страни, които имат ниски нива на заразяване с коронавирус.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 9525  Десети пациент с ковид от Разградско се лекува в болница в Русе Десети пациент с ковид от Разградско се лекува в болница в Русе  Учителка в детска градина и публицист са измежду новозаразените от ковид в област Благоевград Учителка в детска градина и публицист са измежду новозаразените от ковид в област Благоевград  Доц. Андрей Чорбанов: Не изпадайте в параноя поради COVID-19, маските на плажа са непотребни Доц. Андрей Чорбанов: Не изпадайте в параноя поради COVID-19, маските на плажа са непотребни
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР