Индийското правителство започна една от най-големите евакуации в мирно време,

...
Индийското правителство започна една от най-големите евакуации в мирно време,
Коментари Харесай

Делхи започва евакуацията на 200 хиляди индийци, блокирани заради епидемията в 12 държави

Индийското правителство започна една от най-големите евакуации в мирно време, за да върне много индийци, блокирани в различни държави заради заразата от коронавирус, предаде ДПА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 7495
Между 190 и 200 хиляди са индийците, които искат да се завърнат у дома. Повечето от тях са работници в района на Персийския залив, където над 80 индийци починаха от Ковид-19. Правителството каза, че очаква броят им да се увеличи.

През 1990 г., след избухването на войната в Залива, Индия върна у дома 150 000 свои граждани от Кувейт и съседни региони. Тогава евакуацията продължи 59 дни и включваше близо 500 полета, както и кораби.

109 души са починали от коронавирус в Индия

В първия етап на спасителната операция между 8 и 13 май се очаква да се върнат 14 800 индийци, съобщи министърът на авиацията Хардип Пури.

Индийците ще бъдат репатрирани от 12 държави през първия етап: Бахрейн, Бангладеш, Великобритания, Кувейт, Малайзия, Оман, Филипините, Катар, Саудитска Арабия, Сингапур, ОАЕ и САЩ.

Цената за връщането у дома от САЩ ще е около 100 000 рупии (1320 долара) за еднопосочен билет. Цените на билети за националния авиопревозвач " Еър Индия " започват от около 12 000 рупии.

Влакови вагони и стадиони стават болнични отделения в Индия

През първите 7 дни на евакуацията ще бъдат осъществени 64 полета. Само до южния щат Керала, откъдето има много работници зад граница, полетите ще са 15, с които ще бъдат прибрани 3000 души.

Над 400 000 индийци са се регистрирали на сайта на щатското правителство на Керала, за да се приберат, според в. " Индиан експрес ".

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 7495  Даниела Дариткова: Заразих се с COVID-19, тъй като се доверих на СЗО Даниела Дариткова: Заразих се с COVID-19, тъй като се доверих на СЗО  Бразилия е застрашена от стопански срив и обществен разпад поради ковид Бразилия е застрашена от стопански срив и обществен разпад поради ковид  54 са новите случаи на COVID-19 у нас, оповестиха и доста добра вест

54 са новите случаи на COVID-19 у нас, оповестиха и доста добра вест
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР