Започнаха масови проверки на данъчните в ресторанти и хотели преди

...
Започнаха масови проверки на данъчните в ресторанти и хотели преди
Коментари Харесай

Акция: Данъчни влязоха под прикритие в хотел и ресторант в Бургас и...

Започнаха масови проверки на данъчните в ресторанти и хотели преди Никулден и Студентския празник. Служители на НАП запечатаха хотел и ресторант в центъра на Бургас. Данъчни под прикритието на „ таен клиент” не са получили касови бележки нито в хотела, нито в ресторанта към него. Те ще останат затворени 20 дни, съобщава Нова тв.

Собственикът на хотела каза, че ще обжалва. Той твърди, че чиновниците действали некоректно при наемането на стаята.

„ И при наемането на стая, и при консумацията в ресторантската част не бяха издадени фискални бонове. Това наложи налагането на принудителната административна мярка - запечатване на търговски обект. Тази мярка е потвърдена от административния съд в Бургас”, заяви говорителят ТД НАП-Бургас Христо Узунов.

„ Искат стая за почивка. Служителите им казват, че това не е хотел за почивка. И те казват: „ Добре тогава ще видим една стая” и оставят пари. Вземат ключа да видят стаята.Това не трябва да бъде така, защото адресни карти и всичко влиза в компютъра и се плаща на другия ден, защото може да ползват хладилника. Затвориха ресторанта за 62 стотинки ДДС. Оставиха без работа 6 човека преди Нова година. Губят ДДС-та, губят всичко”, каза собственикът на хотела Атанас Чиплаков.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР