Заповедта за задължителното поставяне под 10-дневна карантина трябва да се

...
Заповедта за задължителното поставяне под 10-дневна карантина трябва да се
Коментари Харесай

Доц. Кунчев с важно предложение за срока на задължителната карантина

Заповедта за задължителното поставяне под 10-дневна карантина трябва да се прецизира. Това смята главният здравен инспектор и член на Националния оперативен щаб доц. д-р Ангел Кунчев  Ангел Кунчев Д-р Ангел Кунчев е роден в Симеоновград. Средното си образование е завършил в СОУ " Васил.

Пред " Свободна Европа " той коментира казуса с отпадането на карантината на премиера и президента по-рано от предвидимото.

" Да, според заповедта дори при отрицателен тест, карантината не може да бъде свалена. Трябва да има ясен регламент. Очевидно е, че не можем да затворим държавата, а ако карантинираме всички управници, на практика ще се случи точно това. Затова в заповедта ще бъде описано при какви длъжности е възможно след два отрицателни теста, направени през два дни, карантината да бъде сваляна ", обясни Кунчев.



“За да няма такова дразнение, трябва да бъде описано много ясно при какви длъжности, в какви ситуации тази заповед може да бъде отменяна”, коментира още специалистът.

Той каза, че не може да се карантинират всички и например ако това стане и със здравния министър - кой би контролирал ситуацията.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 13897  В Гърция стягат още повече ограниченията - маските стават наложителни и при пътешестване с кола В Гърция стягат още повече ограниченията - маските стават наложителни и при пътешестване с кола  Студентка по медицина: Не сме задоволително готови за обстановката, само че сме подготвени да помогнем Студентка по медицина: Не сме задоволително готови за обстановката, само че сме подготвени да помогнем  Четирима висши съдии с ковид Четирима висши съдии с ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР