Задава се втора вълна в България на заразени с COVID-19,

...
Задава се втора вълна в България на заразени с COVID-19,
Коментари Харесай

Проф. Витанов: Задава се втора вълна на заразени с COVID-19

Задава се втора вълна в България на заразени с COVID-19, съобщи в студиото на " Здравей, България " по Нова телевизия математикът на Националния оперативен щаб проф. Николай Витанов.

Той прогнозира до края на октомври заразените в страната да са около 30 000.

" Един на всеки 100 човека у нас в момента е заразен с COVID-19. Когато ходим по улицата и срещаме 100 човека – един от тях е текущ носител на вируса. Съветът ми е – внимавайте ", каза проф. Николай Витанов.

„ От много време говоря, че октомври ще бъде преходен месец. Вече започнахме да виждаме, че той наистина е такъв – между това, което беше август – ниски нива на заболели и това, което ни очаква през ноември”, посочи още той.

Все пак той каза, че със сигурност 25 000 като бройка ще се мине през октомври и здравната система ще издържи.

На въпрос дали ноември ще бъде критичен месец, проф. Витанов отговори, че той ще е критичен в смисъл, че трябва да издържим. Ако се изтърве положението, обясни той, ще ни е трудно през зимата.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 12924  Имунолог от Българска академия на науките: До Нова година ще е подготвен прототипът на българската ваксина против ковид Имунолог от Българска академия на науките: До Нова година ще е подготвен прототипът на българската ваксина против ковид  Коронавирус в Софийската семинария - инфектирани са учител и възпитаник Коронавирус в Софийската семинария - инфектирани са учител и възпитаник  Бразилия записва най-високия брой нови случаи Бразилия записва най-високия брой нови случаи
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР