Европейската комисия съобщи, че е сключила допълнителен рамков договор за

...
Европейската комисия съобщи, че е сключила допълнителен рамков договор за
Коментари Харесай

ЕК договори доставка на ремдесивир за половин милион болни от COVID-19

Европейската комисия съобщи, че е сключила допълнителен рамков договор за доставка на лекарството ремдесивир с производителя от САЩ " Гилиъд " (Gilead Sciences). Лекарството се предписва за тежко болните от COVID-19.

Комисията е договорила нови количества, достатъчни за лечението на 500 000 болни. Достъп до лекарството под името " Виклъри " (Veklury) ще имат всички държави от ЕС, както и Норвегия, Исландия, Великобритания, Албания, Северна Македония, Черна гора, Сърбия, Косово и Босна и Херцеговина. Ако доставените количества не достигат, ЕК ще разпределя лекарството по правила, определени от европейския център за предотвратяване и овладяване на болестите.

С подписването на допълнителния договор посочените държави имат правото на пряко взаимодействие с производителя. Лекарството е единственото, за което има разрешение за приложение в ЕС срещу Ковид-19 и се внася от август.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 13000  Рекорден брой инфектирани с ковид в Словения Рекорден брой инфектирани с ковид в Словения  Хърватия бележи връх от 542 новозаразени с COVID-19 за ден Хърватия бележи връх от 542 новозаразени с COVID-19 за ден  Най-младият новозаразен с ковид в Русенско е на 28 година Най-младият новозаразен с ковид в Русенско е на 28 година
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР