Европейската комисия съобщи, че е подписала договор от името на

...
Европейската комисия съобщи, че е подписала договор от името на
Коментари Харесай

ЕС подписа договор с Астра Зенека за ваксина срещу COVID-19

Европейската комисия съобщи, че е подписала договор от името на страните членки на ЕС с британския фармацевтичен гигант Астра Зенека (AstraZeneca) за доставката на най-малко 300 милиона дози от нейната потенциална ваксина срещу новия коронавирус, предаде БТА.

Това е първият по рода си договор, сключен от съюза.

Споразумението предвижда опция за купуване на 100 милиона допълнителни дози, които да бъдат разпределени според населението на страните членки.

По-рано този месец ЕК и Астра Зенека вече съобщиха, че са се договорили за сключване на сделка при гореспоменатите параметри.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 11797  Ексхумираха тялото на 19-годишния зрелостник от Велико Търново, умрял от COVID-19 Ексхумираха тялото на 19-годишния зрелостник от Велико Търново, умрял от COVID-19  Нови ограничения против COVID-19 на границите на Сърбия: Мерят температурата на всеки Нови ограничения против COVID-19 на границите на Сърбия: Мерят температурата на всеки  Коронавирус в Германия: докога ще е този безпорядък? Коронавирус в Германия: докога ще е този безпорядък?
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР