Европейската комисия не е уведомена за намерения на САЩ да

...
Европейската комисия не е уведомена за намерения на САЩ да
Коментари Харесай

ЕК не е уведомена за намерения на САЩ да забранят износа на ваксини

Европейската комисия не е уведомена за намерения на САЩ да забранят износа на ваксини, заяви днес говорител на институцията. Той изрази увереност, че ваксините, чието производство предвижда изпращане на препаратите от ЕС за доработка в САЩ, ще бъдат върнати обратно в Европа.

ЕК цели производството на ваксини за ЕС да бъде в Европа, допълни говорителят по повод очакванията за снабдяване с руския препарат срещу COVID-19.

По думите му комисията договаря доставки не с правителства, а с производителите.

Говорителят отбеляза, че засега не се предвижда ЕС да разшири списъка с ваксини, на които разчита за преодоляване на пандемията. Той уточни, че руската ваксина не е в списъка, както и че от утвърдените досега в ЕС три ваксини ще бъдат осигурени над 1,2 милиарда дози, достатъчни за ваксинирането на всички пълнолетни европейци.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 19571  Британският вид на ковид към този момент е и в Хърватия Британският вид на ковид към този момент е и в Хърватия  Австрийското държавно управление купува в допълнение 6 млн. ваксини против COVID-19 Австрийското държавно управление купува в допълнение 6 млн. ваксини против COVID-19  Доц. Нина Янчева: Уместно е хората над 65 години да не се имунизират с „ АстраЗенека “ Доц. Нина Янчева: Уместно е хората над 65 години да не се имунизират с „ АстраЗенека “
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР