ЕС предоставя най-малко 45 милиона евро за увеличаване на събирането

...
ЕС предоставя най-малко 45 милиона евро за увеличаване на събирането
Коментари Харесай

ЕС дава над 45 млн. евро за събирането на кръвна плазма за борбата с COVID-19

ЕС предоставя най-малко 45 милиона евро за увеличаване на събирането на кръвна плазма от преболедували COVID-19, с която да бъдат лекувани заразени с коронавируса. Това съобщи пред Ройтерс говорител на европейските институции.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 10955
Грантовете ще бъдат разпределяни сред центровете за кръвосъбиране, за да могат те да закупуват с тях ново оборудване, включително комплекти за тестване и машини за отделяне на кръвта от плазмата, заяви говорителят.

Частни центрове за кръвосъбиране също ще имат достъп до финансирането, поясни друг представител на евроинституциите.

Учени откриха опасно антитяло в кръвта на пациенти с COVID-19

Средствата са от фонда за ЕС за извънредни ситуации - същият, от който днес Еврокомисията обяви, че ще бъдат заделени 63 млн. евро за закупуване на количества от лекарствения препарат ремдесивир, единственото разрешено на този етап лекарство в ЕС срещу COVID-19.

От фонда ще бъдат заделени и около 2 милиарда евро за авансови сделки за закупуване на потенциални ваксини срещу болестта, заявиха пред Ройтерс представители на европейските институции, отбелязва БТА.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 10955  Установен е случай на COVID-19 в дружество в Павел баня Установен е случай на COVID-19 в дружество в Павел баня  Мисис България Вселена описа за жестоката борба на фамилията ѝ с COVID-19 Мисис България Вселена описа за жестоката борба на фамилията ѝ с COVID-19  В Сърбия понижава броят на новозаразените и на пациентите на респиратор В Сърбия понижава броят на новозаразените и на пациентите на респиратор
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР