Доста са противоречиви информациите, които има за реакцията на имунната

...
Доста са противоречиви информациите, които има за реакцията на имунната
Коментари Харесай

Имунолог обясни, че още няма отговор защо децата не се заразяват или изкарват леко COVID-19

" Доста са противоречиви информациите, които има за реакцията на имунната система срещу коронавируса. Тя играе значима роля в ограничаване на инфекцията. Пример за това са редицата хора, които са позитивни, но нямат клинични прояви “, каза в предаването „ Тази събота “ по бТВ проф. Елисавета Наумова, началник на клиниката по Клинична имунология в Александровска болница и председател на Българската асоциация по клинична имунология.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 6968
" Друго доказателство в тази посока е, че има хора, които имат леки прояви, средно тежки и тежки. При всеки един от тях има различно ниво на справяне с инфекцията от страна на имунната система. Има и млади хора, които са без допълнителни рискове, които доста тежко изкарват инфекцията. За щастие тези случаи са единични. Най-вероятно при тях се касае за някакви вродени аномалии в имунната система “, обясни проф. Наумова.

В момента световната наука и имунолозите са амбицирани да проучат и да дадат потвърдени данни за това как имунната система се справя с този вирус.

" Имунната ни система е доста изтощена през пролетта. Целогодишно е подложена на стрес и на това да се справя с различни инфекции, които са около нас “, допълни проф. Елисавета Наумова.

По думите ѝ въпросът защо децата не се заразяват толкова от коронавирус и при тях болестта преминава по-леко все още няма своя отговор.

" Пандемията и извънредното положение преоцени нашите приоритети и ни накара да помислим за себе си, как живеем и поддържаме здравето си. Не на последно място много човешки добродетели излязоха наяве. Ако успеем да запазим всичко това, миля, че ще бъдем по-добре и ще бъдем по-сигурни за себе си и нашите близки “, смята проф. Елисавета Наумова.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 6968  106-годишна французойка се излекува от ковид 106-годишна французойка се излекува от ковид  Вицепрезидентът: Защо скриха ген. Мутафчийски внезапно? Нещо черно има Вицепрезидентът: Защо скриха ген. Мутафчийски внезапно? Нещо черно има  Хавай се приготвя за втора фаза в битката с ковид Хавай се приготвя за втора фаза в битката с ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР