Долната камара на румънския парламент прие днес серия законодателни инициативи

...
Долната камара на румънския парламент прие днес серия законодателни инициативи
Коментари Харесай

Румънският парламент гласува отлагане на плащането на осигуровките, сметки и вноските по кредитите

Долната камара на румънския парламент прие днес серия законодателни инициативи на Социалдемократическата партия (СДП) и нейните съюзници, предвиждащи облекчения за фирмите и физическите лица в условията на епидемията от коронавирус, която доведе до въвеждането на редица строги мерки и ограничения за гражданите и бизнеса в страната, предаде БТА, цитирайки телевизия Диджи 24.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 4047
Проектите, инициирани от СДП, партия Про Румъния и Алианс на либералите и демократите (АЛДЕ), предвиждат отлагане на плащанията на социалните осигуровки за засегнатите от кризата с коронавируса фирми за три месеца, отлагане на плащането на сметките за вода, енергия, газ, телефон, интернет, кабелна телевизия, за физическите и юридическите лица за три месеца, както и отсрочване на вноските по банковите кредити за физически и юридически лица за срок до 9 месеца без начисляване на лихва.

Рекорден скок на заразените с коронавирус в Румъния за 24 часа

Одобрените днес нормативни актове съдържат редица разлики спрямо приетите от правителството извънредни постановления с подобни мерки, разширявайки обхвата им. Управляващата Национално-либерална партия (НЛП) заяви, че ще оспори приетите нормативни актове в Конституционния съд. Лидерът на депутатите от НЛП Флорин Роман обвини инициаторите на проектите в " популизъм и безотговорност " и предупреди, че тези мерки може да доведат до тежка икономическа криза и загуба на стотици хиляди работни места.

Коронавирусът ще бъде победен на 1 юли в Румъния, според симулация

Камарата на депутатите прие също проектозакон, предвиждащ служителите, изпратени в техническа безработица по време на извънредното положение в Румъния, да получават 75 процента от основната си заплата.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 4047  Удължиха изключителното състояние с още един месец Удължиха изключителното състояние с още един месец  Банков обирджия с здравна маска простреля жена във Виена Банков обирджия с здравна маска простреля жена във Виена  Делян Пеевски подари 13 апарата за обдишване на обща стойност 468 000 лв. Делян Пеевски подари 13 апарата за обдишване на обща стойност 468 000 лв.
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР