Днес и утре ще бъдат тествани всички контактни деца на

...
Днес и утре ще бъдат тествани всички контактни деца на
Коментари Харесай

Започват да тестват контактните деца в столичното 55-о училище

Днес и утре ще бъдат тествани всички контактни деца на осемте заразени с коронавирус учители от столичното 55-о училище " Петко Каравелов ". Училището ще продължи да работи. Това съобщи за БНР говорителят на Регионалната здравна инспекция - София Руслана Петрова.

" При положителна проба на някои от децата вече ще започнем самото епидемиологично проучване, в което ще се направят тестове и на родителите, и на всички, които са контактни от първи ред ", каза тя.

" Но към момента няма да се затваря училището и в следващите дни ще се тестват само децата, които са били контактни на две от положителните учителки, другите не са били контактни. В следващите два дни ще се изследват, с идеята да има разстояние между самите взимания на пробите и да не се получават струпвания ", подчерта още Петрова.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 12257  Австралийският щат Виктория записва най-ниския брой случаи на заразяване с ковид от юни насам Австралийският щат Виктория записва най-ниския брой случаи на заразяване с ковид от юни насам  Чехия стяга ограничаващите ограничения Чехия стяга ограничаващите ограничения  Германия записва нови 2194 случая на заразяване с ковид Германия записва нови 2194 случая на заразяване с ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР