Директорът на Световната здравна организация за Европа Ханс Клуге каза,

...
Директорът на Световната здравна организация за Европа Ханс Клуге каза,
Коментари Харесай

Лек спад в броя на заразените с новия коронавирус в Европа

Директорът на Световната здравна организация за Европа Ханс Клуге каза, че има " слаб сигнал ", че броят на заразените с новия коронавирус на Стария континент спада, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Миналата седмица е имало 1,8 милиона новозаразени, което е лек спад спрямо над 2 милиона новозаразени предишната седмица.

" Очаква се да видим светлина в края на тунела, но следващите шест месеца ще са тежки ", каза Клуге.

Според него хората могат да избегнат по-суровите ограничителни мерки, ако са склонни да спазват препоръките.

" Ако носенето на маски достигне 95 процента, няма да има нужда от карантини. Обаче при сегашните 60 процента или по-малко при носенето на маски е трудно те да бъдат избегнати ", каза Клуге.

Той предупреди, че страни, които твърде бързо отменят карантините без да ги заменят с други мерки, може да предизвикат нов пик на заразени.

ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 15351  Нова ваксина против COVID-19 дава мощен имунитет на хората над 60 година Нова ваксина против COVID-19 дава мощен имунитет на хората над 60 година  Над 36 000 нови случая на болест с COVID-19 в Италия за последните 24 часа Над 36 000 нови случая на болест с COVID-19 в Италия за последните 24 часа  Президентът на Португалия ще изиска от Народното събрание да утвърди удължение с 15 дни на изключителното състояние в страната Президентът на Португалия ще изиска от Народното събрание да утвърди удължение с 15 дни на изключителното състояние в страната
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР