Двама китайци са с повдигнати обвинения за опит да откраднат

...
Двама китайци са с повдигнати обвинения за опит да откраднат
Коментари Харесай

САЩ обвиниха китайци в опит да откраднат ваксини срещу COVID-19

Двама китайци са с повдигнати обвинения за опит да откраднат изследвания за ваксина срещу COVID-19 и интелектуална собственост от стотици компании в САЩ и други страни, съобщават от американското министерство на правосъдието, цитирано от " Франс прес ".
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 10646
34-годишният Ли Сяою и 33-годишният Дон Цзиажи също така са извършвали хакерски атаки срещу правозащитници в САЩ, Китай и Хонконг, уточни заместник главният прокурор, отговарящ за националната сигурност, Джон Димърс.

Бил Гейтс: Индия може да произведе Covid-ваксини за целия свят

Хакерите, за които се смята, че са в Китай и са извън обсега на американските правоприлагащи институции, са действали в някои случаи " за собствена лична изгода ", а в други в полза на Министерството на държавната сигурност на Китай, отбеляза Димърс по време на пресконференция, цитиран от news.bg.

" Киберпрестъпленията, направлявани от специалните служби на китайското правителство, заплашват не само САЩ, но и всяка друга страна, която подкрепя честната игра, международните норми и върховенството на закона ", заяви заместник-директорът на ФБР Дейвид Боудич.

Американският прокурор Уилям Хислоп заяви, че хакерите са насочени към компании по целия свят.

" Компютърните системи на много фирми, лица и агенции в Съединените щати и по света са били хакнати и компрометирани с огромен набор от чувствителни и ценни търговски тайни, технологии, данни и лична информация, които са били откраднати ", каза Хислоп.

Министерството на правосъдието заяви, че целите на хакерите включват " стотици компании-жертви, правителства, неправителствени организации и отделни дисиденти, духовници и активисти за демокрация и права на човека в САЩ и в чужбина, включително Хонконг и Китай ".

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 10646  Президентът на Зимбабве разгласи комендантски поради COVID-19 Президентът на Зимбабве разгласи комендантски поради COVID-19  Рекорден брой пациенти с COVID-19 са на респиратор в Сърбия Рекорден брой пациенти с COVID-19 са на респиратор в Сърбия  Медицинска сестра умря от COVID-19 в Пазарджик Медицинска сестра умря от COVID-19 в Пазарджик
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР