Датският премиер Мете Фредериксен и няколко ключови членове на правителството

...
Датският премиер Мете Фредериксен и няколко ключови членове на правителството
Коментари Харесай

Датският премиер ще се самоизолира и ще си направи тест за коронавирус

Датският премиер Мете Фредериксен и няколко ключови членове на правителството ще се самоизолират и ще си направят тест за коронавирус, съобщи кабинетът ѝ. Това става след потвърждение, че правосъдният министър е заразен с вируса, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Правосъдният министър Ник Хекеруп заяви снощи, че е дал положителен тест и се е самоизолирал у дома. Във Фейсбук той написа, че е с кашлица и температура. Миналата седмица Хекеруп се е срещал с Фредериксен и още няколко министри и депутати.

Фредериксен ще се самоизолира, докато излезе резултатът ѝ. Според кабинета ѝ при срещата ѝ с Хекеруп са били спазени правилата за социална дистанция.

Общо 13 министри се намират понастоящем в самоизолация.

Сред тези, които ще си направят тест след срещата с Хекеруп, са финансовият министър, външният, този на отбраната и здравният министър.

Петима други членове на кабинета, включително министърът на околната среда, заявиха вчера, че са се самоизолирали след срещи с депутат, дал положителен тест.

Лидерът на опозиционната Консервативна партия Сьорен Папе Поулсен също съобщи, че се е заразил с вируса. Говорителят на опозиционните либерали по въпросите на отбраната Ларс Кристиан Лилехолт заяви, че в понеделник е постъпил в болница.

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 14382  Италия вкара полицейски час, който ще бъде в действие от на следващия ден Италия вкара полицейски час, който ще бъде в действие от на следващия ден  6-месечно бебе инфектирано с ковид в Смолян 6-месечно бебе инфектирано с ковид в Смолян  За пръв път в Русия над 19 000 случая на COVID-19 За пръв път в Русия над 19 000 случая на COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР