Юлияна Дончева е категорична, че всяко покушение срещу политик е

...
Юлияна Дончева е категорична, че всяко покушение срещу политик е
Коментари Харесай

Юлияна Дончева: Покушението върху Роберт Фицо е сигнал за тежкото разделение в Европа

Юлияна Дончева е безапелационна, че всяко нападение против политик е тежко закононарушение, без значение от това какви са претекстовете. Тя направи това в коментар за стрелбата по словашкия министър председател Роберт Фицо.

" Защото това не е единствено закононарушение към личността, а е и нападателен акт към хората, които го следват. И в случай че се водим от максимата " пристигна ни до гуша ", ами то тук несъмнено на всеки има някой политик, от който му е пристигнало до гуша, само че не сме хванали въжето да разчистваме сметки. Но дано в този миг да си напомним, че в една Европа, в която е доста нежна стабилността, да си напомним историческите уроци, като Първата международна война и мотивът за нея идва тъкмо от нападение на Франц Фердинанд.

И това е сигнал, че освен в Словакия, а и в цяла Европа разделянето става към този момент доста осезаемо.

Два съществени лагера, които непримиримо водят война безусловно между тях, и аз считам, че главната неточност е на политиците, които се възползват от това разделяне в обществото. Защото е доста мъчно да управляваш едно обединено общество, което има силата и следи всяка твоя стъпка, до момента в който в едни такива междуособици сред обособените групи доста елементарно могат да се вършат корупционни схеми и така нататък Така че аз виждам съществена виновност в политиците за разделянето в Европа ", сподели тя в предаването " Пресечна точка " по " Нова телевизия ".

" Аз мисля че вместо отрезвяване, още повече ще бъде остър тона, тъй като прочетох, че самият министър председател Фицо е планувал това нападение един месец преди този момент, базирайки се на извънредно антагонистичните настроения в обществото, подклаждани от една или друга каста. Съгласна съм, че политиците са също част от казуса. Когато изкажеш мнение, друго от формалното на партията, ти без значение от това по каква тематика приказваш, ти незабавно си заклеймяван като путинист. Което е немислимо. Едно демократично общество колкото по шарени отзиви има, това значи, че то действа като жив организъм. Тонът би трябвало да се смени в предизборната акция ", безапелационна е Дончева.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР