Датските власти, които постепенно смекчават карантинните мерки, свързани с борбата

...
Датските власти, които постепенно смекчават карантинните мерки, свързани с борбата
Коментари Харесай

Дания забранява събирането на повече от 500 души до края на лятото

Датските власти, които постепенно смекчават карантинните мерки, свързани с борбата срещу новия коронавирус, обявиха днес, че запазват ограниченията за събиранията в сила, но горната граница се повишава от 10 на 500 души, считано от 11 май до 1 септември, предаде Франс прес.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 5932
Нови данни за разпространението на коронавируса в Дания, Холандия и Швеция

Запазването на ограничението се основава на " оценката на здравните власти, според която епидемията от коронавируса ще продължи да се развива в Дания през следващите месеци ", съобщи в комюнике здравното министерство.

До 10 май включително събирането на повече от 10 души на открито и на закрито остава забранено.

След отварянето на училищата и детските ясли в Дания на 15 април, малките предприятия като фризьорските салони и студията за татуировки, както и зъболекарските кабинети, отвориха вчера. Колежите, гимназиите, ресторантите и баровете ще отворят на 11 май.

За датските власти е от първостепенно значение това завръщане към нормалния живот да се случва при строго спазване на здравните ограничения, по-конкретно на социалната дистанция и на хигиената.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 5932  Учен изясни високата смъртност измежду мъжете от новия ковид Учен изясни високата смъртност измежду мъжете от новия ковид  430 души са умряли от COVID-19 в Испания за 24 часа 430 души са умряли от COVID-19 в Испания за 24 часа  Трима бургазлии с онкологично заболяване са хванали ковид Трима бургазлии с онкологично заболяване са хванали ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР