Данните за разпространението на коронавируса в София започват да тревожат

...
Данните за разпространението на коронавируса в София започват да тревожат
Коментари Харесай

Експертите притеснени от бума на случаи от COVID-19 в София. Може ли да има ново затягане?

Данните за разпространението на коронавируса в София започват да тревожат експертите. За това пръв съобщи тази сутрин директорът на Столичната РЗИ д-р Данчо Пенчев. Имало е и среща при държавния здравен главен инспектор доц. Ангел Кунчев, на която управителите на големите столични болници са изказали притеснението си. Здравният министър проф. д-р Костадин Ангелов потвърди, че столицата е в червената зона. Ако ситуацията се влоши, ще се пристъпят към нови мерки - какви не стана ясно.

Както е известно от само броени дни моловете и фитнесите отново бяха отворени. На големите ученици също бе разрешено да се върнат - от утре. Т.е. нарастването на случаите в София са отпреди разхлабването на мерките. Вече се чуват мнения, че това се дължи да навлизането на новия вариант на COVID-19 у нас.

" Силно притеснителните данни от днес: 42% от всички проби в Пирогов са с британския вариант на вируса. 52% от изпратените проби към Националната референтна лаборатория са с британския вариант ", написа във фейсбук математикът и експертът по управление на кризите Петър Велков.

Той обяснява, че може много скоро вариантът на коронавируса да стане доминантен. Велков не изключва и възможността за влошаване на обстановката. " Ноември ще ни се стори рай ", предупреждава експертът, визирайки месецът, в който имахме най-много заболели от вируса.



Петър Велков се позовава и на познати, които потвърждават, че в Коронавирус отделенията има повишен прием:

" И последно от снощи - моя позната споделя при прием в Ковид отделение: „ От снощи в Токуда места няма....от спешното казаха, че за ден и часове е станало пак страшно. Ще цитирам коментарите от спешното ковид отделение от снощи " Беше спокойно до преди два дена, сега места няма. Новия щам прави поразиите за часове, не като предния за дни....Ноември ще ни се стори рай. " Пред очите ни върнаха хора и пренасочват за други болници.... “.

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 19273  Област Сливен се върна в алената Коронавирус зона Област Сливен се върна в алената Коронавирус зона  Германска здравна помощ за Португалия Германска здравна помощ за Португалия  30 деца от градина и ясла във Велико Търново и в Елена са под карантина 30 деца от градина и ясла във Велико Търново и в Елена са под карантина
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР